ML MX team en zijn gekwetste piloten

Na een kleine vakantieperiode gingen onze piloten opnieuw aan de slag om hun plaatsje in het kampioenschap te verdedigen. Enkele piloten waren in de running voor het BK podium : Steven Gaethofs 2de plaats, Jonas Van Aerschot 6de plaats met 9p van de 3de en Marc Lambeets 2de plaats. Dus heel spijtig dat dit nu in het water gevallen is.

In Warsage op 21/07 is Steven gevallen in de start. Hij bezeerde zijn knie en kon niet meer verder rijden. Na onderzoek blijkt dat de mediale band en zijn kruisband is afgescheurd.
Een operatie zal later volgen.

2 weken later opnieuw in Warsage, weekend van 03/08 nog meer pech voor onze piloten.
Jonas kwam als 3de uit de start bij de nieuwelingen A. Hij reed op een 4de plaats als hij in de voorlaatste ronde onderuit ging en op zijn schouder terecht kwam. Zijn schouder was even uit de kom en zal 2 weken moeten stilzitten. Dan zullen ze kijken of operatie nodig is.

Martijn reed een goeie eerste reeks met als 5de uit de start en dan afgezakt naar een 10de plaats. De 2de reeks was hij opnieuw goed gestart maar het liep fout op de springberg waar hij moest uitwijken voor een andere rijder. Hij bezeerde zijn pols en kon niet meer verder rijden. Onderzoek wees uit dat zijn pols gebroken was en werd de dag nadien al geopereerd. Ze hebben er een plaatje ingestoken en moet nu 6 zes weken rust.

Martijn zijn pols

Tijdens de trainingen op zaterdag, zette Marc zijn voet en voelde iets knakken. ’s Avonds en de zondag had hij een dikke knie en kon er bijna niet op steunen. Toch heeft hij nog 2 reeksen gereden met in de eerste reeks 4de pl en 2de reeks met platte band 9de pl.
Hij kan er nog steeds niet goed mee lopen. Hij moet nog een NMR laten nemen en dan weten we meer.

Chris maakte net voor de finish van de eerste reeks nog een tuimeling. Hij had gelukkig niks ergs : een gevoelige neus en een ondiepe snede in zijn buik.

Tim ging met cross Werchter 24/06 met zijn voorwiel onderuit en viel op zijn schouder.
Er was niks gebroken maar die spieren naar rond zwaar gekneusd. Ondertussen heeft hij al in Borgloon gereden, maar helemaal hersteld is het nog niet.
In Borgloon 27 & 28/07 had het veel geregend. Toch hebben Jonas & Tim 1 reeks gereden.
De 2de reeks werd afgelast.
foto’s Borgloon

Dries zijn gebroken elleboog en pols is ondertussen goed genezen. Hij is opnieuw aan het trainen en zal nog even afwachten met de wedstrijden want zijn pols wordt nog dik na de training.

Veel ML MX-piloten in de lappenmand dus. Wij wensen hen allen veel beterschap en spoedig herstel.

Foto’s van vmcf Warsage 04 08 2019

Start Nieuwelingen C Race 1

This entry was posted in Foto's berichten. Bookmark the permalink.