VCMF Wichelen 15 04 2018 : opnieuw 2 podiumplaatsen ondanks zwaar parcour

Het parcour te Wichelen was na een hele nacht regen omgedoopt tot een modderpoel.
Het lag zwaar met diepe sporen en er zijn die dag veel koppelingen gesneuveld.

Onze nieuwkomer Steven Gaethofs #20 had kennelijk geen probleem en nam zelfs kopstart bij de Nieuwelingen B.  Hij eindigde op een 2de plaats !

Bij de Nieuwelingen A was het voor Yanick Stroobants #9  in de eerste reeks een beetje vechten met de sporen, maar met de 2de reeks ging het al vlotter en finishte op een 2de plaats.   Hij haalde een 3de plaats in het dagklassement.

Jonas Van Aerschot #92 – Nieuwelingen A – is goed op weg om een podiumplaats te bemachtigen : de eerste reeks nam hij bijna kopstart met een 2de plaats, 2 keer gevallen maar eindigde toch nog 4de. De 2de reeks was hij als 5de gestart, even een 3de plaats gereden maar kreeg ook problemen met de koppeling en de moto begon te stomen : 9de plaats.   Hij behaalde een 5de plaats algemeen.

 

Tim Bleeser #21 – Experten A – had het ook moeilijk met de sporen.  Hij maakte telkens wel goeie start, maar ging hij dan toch even de modder van naderbij bekijken. Hij behaalde nog een mooie 5de plaats !

Pechdag voor onze Nieuwelingen C : ondanks de kopstart, heeft Marc Lambeets #52, 2x de reeks niet kunnen uitrijden door kapotte koppeling.
Het was voor Eddy Stas #48 de eerste keer na zijn knieblessure.  Hij kon echter niet aan de start gaan, daar hij opnieuw zijn knie bezeerde in de trainingen. Bedankt Eddy om Yanick en Marc te helpen bij het vervangen van de koppeling.

Ook Salty Bruyninckx #4 – Nationalen – had ook problemen met de koppeling en kon de 2 reeksen niet uitrijden.

[metaslider id=”1118″]

This entry was posted in Foto's berichten. Bookmark the permalink.