Geen VMCF-wedstrijden voor 2020, trainingen wel toegestaan.

Daar de motorcrosswedstrijden een publiek evenement is, werd er door de VMCF-federatie beslist dit jaar geen wedstrijden te laten doorgaan.

De federale overheid de toelating gegeven om vanaf 4 mei 2020 motorcrossterreinen in Vlaanderen weer te openen (Lille, Genk, Olmen & Lommel). Motorsport kunnen we in dit coronatijdperk als één van de veiligste sporten beschouwen. De piloten hebben sowieso altijd hun beschermde pakken en handschoenen aan. De helmen die onze motorsporters dragen, beschermen hun hele gezicht en bedekt dus ook de mond. Fysiek contact is er nagenoeg niet, en tijdens trainingssessies kunnen we dit zeker en vast vermijden. Dit alles moet er toe leiden dat men op een veilige manier kan sporten.

Om een storm toeloop te vermijden wordt er met voorinschrijvingen gewerkt. Zo kunnen er maximaal 60 piloten aanwezig zijn en afwissellend maximum 20 piloten op een parcours zijn. Elke motorcrosser mag vergezeld worden door max. 1 volwassen begeleider.
Deze extra persoon kan helpen in geval van motorproblemen of kwetsuren. De begeleider dient bij de inschrijving vermeld te worden.

Zo zijn Jonas Salaets, Jonas Van Aerschot en Jelle Wijns al kunnen gaan trainen.

Hopelijk kunnen onze piloten hun crossconditie op peil houden voor het seizoen 2021.
Wij hopen alleszins dat we nog eens mogen samen komen als team om te trainen (mits naleven van de veiligheidsmaatregelen).

Dit bericht is geplaatst in Foto's berichten. Bookmark de permalink.