Mijn kids willen crossen, maar hoe begin je daaraan ?

Wij krijgen regelmatig de vraag : mijn zoon/dochter wil motorcrossen, kan ik mij inschrijven bij uw vereniging ? Bij motorcross is het niet zo evident als inschrijven bij een voetbal- of tennisvereniging.

Nu is er Mx For kids !  Zij laten kinderen van 6 tot 12 jaar op een leuke, veilige en betaalbare manier kennismaken met deze fantastische sporttak.  Ervaring met ’n motor is niet nodig.  Zij zorgen voor de motor, het terrein en de gepaste uitrusting !

De opleidingsdagen zijn :
Zaterdag 4 juli – Lommel
Vrijdag 17 juli – Olmen
Zaterdag 25 juli – Lille
Woensdag 5 augustus – Mol
Vrijdag 21 augustus – Olmen
Zaterdag 29 augustus – Zolder
Zaterdag 5 september – Lommel
Zaterdag 12 september – Genk
Zaterdag 26 september – Lille
Zaterdag 10 oktober – Genk

Inschrijven kan via de website : https://mxforkids.be.  

Elektrisch motorcrossen
Kinderen tussen 6 en 12 zonder motorervaring kunnen voortaan immers hun hart ophalen met MX for Kids. Jonge rijdertjes krijgen er stap voor stap de knepen van het vak aangeleerd. Ervaren trainers coachen kids hoe ze veilig een crossmotor onder de knie krijgen. “De eerste sessies vinden plaats met kleine en erg gebruiksvriendelijke elektrische KTM motoren. Die zijn perfect afgestemd op de noden van beginnertjes,” legt projectleider Stefan Peetermans uit.

“Naargelang de kinderen vorderingen maken en handiger worden, krijgen ze nieuwe technieken voorgeschoteld en groeien ze door naar andere jeugdmotoren zoals de Yamaha halfautomaten en tot slot de KTM 65SX en Yamaha YZ65. Die laatste twee mini-bikes zijn gericht op competitie. Want kinderen die het volledige MX for Kids opleidingsplan van 11 sessies succesvol hebben doorlopen, zijn eigenlijk klaar om te starten in een jeugdwedstrijd. ” Eén MX for Kids sessie zal ongeveer 3,5u duren.

Wie zichzelf wil verbeteren en droomt van een carrière als crosser wordt door MX for Kids geprikkeld om door te gaan naar het volgende niveau. Hiervoor haalde men de mosterd bij het judo, want hoe donkerder de kleur van de band hoe beter de judoka. In MX for Kids gaat het er om de motormedaille helemaal op te vullen en goud te halen.

Beter worden is plezant!
Dries Michiels, sporttechnisch coördinator VMBB: “Hoewel die zogenaamde badges voor ’n toffe uitdaging zorgen, gaat het er vooral omdat kinderen plezier beleven aan hun MX for Kids deelname. Of je nu één keer wil proeven van motorcross of je hebt zin om straks competitie te rijden. Alles is mogelijk, zolang het maar het fun is. Daarom kiezen we ook bewust voor kleine groepjes en trainers die het gewoon zijn om les te geven aan kinderen.”

Democratische motorsport
In tegenstelling tot veel andere sporten is motorsport een flink stuk duurder. MX for Kids verlaagt de drempel echter fors. Jongens en meisjes kunnen zich voor een eerste sessie inschrijven tegen de introductieprijs van 39 euro. Werkelijk alles is hierin begrepen: van het gebruik van de gloednieuwe motoren, over het terrein, verzekering tot de beschermende kleding en uiteraard de gediplomeerde lesgevers

Na de eerste inschrijving kan je opteren voor losse deelnames tegen 49€ per sessie, kiezen voor een pakket van 3 sessies (139€) of meteen gaan voor de rest van het traject (10 sessies) tegen 374€.
Begint het al te kriebelen en wil jij er ook meteen invliegen? Noteer dan alvast de openingsdag van de MX for Kids inschrijvingen: maandag 22 juni.
Check www.mxforkids.be voor meer info.

Wanneer de opleiding achter de rug is en je kan starten aan jeugdwedstrijden,
kunnen wij als vereniging, kids uit onze regio, een beetje steunen door ze een leuke outfit te bezorgen, in ruil voor uw medewerking in onze vereniging !

De toekomst van de motorcross begint met jeugdpiloten !!

Dit bericht is geplaatst in Foto's berichten. Bookmark de permalink.